دستور کار آب مقطرگیری

1- مشخصات کلی دستگاه و شناخت قسمت های مختلف آن

1-1 ) سیستم حفاظتی و ایمنی قسمت های برقی دستگاه

برای جلوگیری از هرگونه خرابی و حادثه، در پنل دستگاه یک فیوز با ظرفیت 10 آمپر  نصب شده تا در مواقع اشکال در سیستم برق رسانی ، فیوز وارد عمل شده و از بروز هرگونه و خسارت جلوگیری کند. در صورت سوختن فیوز حتما از فیوز نو با مشخصات ذکر شده استفاده کنید و از تعمیر و بازسازی آن خودداری نمائید.

1-2 ) سیستم حفاظتی و ایمنی المنت ها

دستگاه آب مقطرگیری برای حفاظت از المنت ها دارای یک سیستم حفاظتی و یک سیستم اطلاع رسانی می باشد که در مواقع قطع جریان آب قبل از اینکه آب محفظه جوش کاملا تبخیر شود سیستم ایمنی ، برق دستگاه را قطع کرده و با آلارم خاص همراه با روشن شدن چراغ LED قرمز روی پنل ، مراتب را به اطلاع اپراتور می رساند.

1-3 ) حفاظت در برابر ازدیاد فشار آب

دستگاه علاوه بر خروج عادی آب از لوله اصلی Outlet دارای یک لوله خروج اضطراری برای مواقعی است که فشار آب بیش از حد معمول است و یا احتمال گرفتگی لوله خروجی اصلی وجود دارد.

1-4 ) محفظه جوش

محفظه جوش که ظرفیت پذیرش 4 لیتر آب را دارد از بهترین نوع استیل ساخته شده است و دارای دو المنت استیل با مجموع توان 2 کیلو وات بوده که مقاوم در برابر اسید و باز می باشد. نظر به اینکه املاح موجود در آب یکی از عوامل ایجاد اشکال در سیستم آبرسانی در دستگاه های آب مقطر گیری است ، جهت جلوگیری از ایجاد اختلال رسوبات در کار دستگاه ، محل تغذیه آب دستگاه در 17 سانتیمتری از ته منبع در جدار محفظه جوش در نظر گرفته شده است.

1-5 ) منبع کندانسور

منبع کندانسور آب مقطرگیری نیز از استنلس استیل ساخته شده و مبرد در داخل آن قرار دارد و با استفاده از بهترین نوع لوله و بیشترین طول ممکن ، مقدار مصرف آب را به حداقل رسانده ایم با توجه به اینکه شیر خروج آب مقطر در 3 سانتیمتری از ته منبع قرار دارد لذا فقط برای اولین بار در راه اندازی دستگاه که مستلزم پر شدن ته منبع از آب مقطر است ، آب مقطر تولیدی با کمی تاخیر به بیرون هدایت خواهد شد. برای اطمینان بیشتر از کیفیت آب مقطر خروجی بهتر است بعد از راه اندازی و خروج آب مقطر حداقل 15 دقیقه در ظرفشویی تخلیه شود.

 2- طرزکار

2-1 ) دستگاه را از سوراخ های تعبیه شده در پشت آن در ارتفاع مناسب بین 50 الی 70 سانتیمتر بالاتر از شیر آب نصب نمائید.

2-2 ) شلنگ مربوط به InIet  یا ورودی آب را به شیر آب سرد وصل نمائید و قسمت اتصال شلنگ به دستگاه را با بست فلزی مربوطه محکم نمائید.

2-3 ) شلنگ Outlet یا خروجی را بعد از وصل و محکم کردن به وسیله بست فلزی در داخل ظرفشویی قرار دهید.

اخطار : اضافی شلنگ خروجی را حتما کوتاه کنید، تا در داخل ظرفشویی تا نخورده و خروج آب راحت تر انجام گیرد.

2-4 ) شلنگ مربوط به Distilled Water یا آب مقطر را بعد از محکم کردن با بست فلزی داخل ظرف جمع آوری آب مقطر قرار دهید.

2-5 ) دوشاخه را به پریز ارت دار  وصل کنید .

2-6 ) قبل از روشن کردن دستگاه آب سرد را به آرامی باز کنید و اجازه دهید محفظه جوش ( از روبرو سمت راست) پر شود و آب از شلنگ خروجی خارج شود. ( این عمل حداقل 5 دقیقه طول خواهد کشید) پر کردن محفظه جوش فقط یک بار هنگام اولین راه اندازی و یا بعد از جرم گیری مورد نیاز می باشد.

2-7 ) کلید های چراغدار Power را روشن نمائید ، در این لحظه دستگاه شروع بکار خواهد کرد بعد از جوش آمدن آب ، مقدار ورودی آب را به دستگاه که در بخش بعدی آمده است تنظیم نموده تا آب مقطر موردنیاز تولید گردد.

تذکر : ازکلید های Power می توان تک تک یا کلی استفاده کرد. محصول تولیدی هرکدام از کلید ها 5/1 لیتر در ساعت می باشد.

3 – روش تنظیم آب ورودی به دستگاه

3-1 ) روش اول

در این روش جهت تنظیم جریان آب ورودی دستگاه می توانید از یک ترمومتر الکلی یا جیوه ای  استفاده نمائید ، بدین صورت که بعد از جوش آمدن کامل آب محفظه جوش و خروج بخار از سوراخ بالای منبع کندانسور یا محفظه آب مقطر ( از روبرو سمت چپ) ورودی آب سرد را طوری تنظیم نمائید که درجه حرارت آب خروجی از شلنگ Outlet بین 50-40 درجه سانتیگراد باشد. در این حالت با حداقل آب مصرفی بیشترین آب مقطر را از دستگاه دریافت می کنید.

3-2 ) روش دوم

در صورتی که ترمومتر در دسترس نباشد دستگاه را روشن کرده و صبر کنید تا آب بجوشد بعد از چند لحظه بخار آب از سوراخ بالای محفظه آب مقطر ( از روبرو سمت چپ ) خارج میشود به آرامی آب سرد را باز نمائید تا بخار خارج شده از سوراخ قطع شود با این عمل دمای آب خروجی بطور تقریبی بین 50-40 درجه سانتیگراد تنظیم شده است.

4- جرم گیری محفظه جوش دستگاه

عمل سرویس و جرم گیری ، با توجه به مقدار کارکرد متوسط دستگاه در شبانه روز و همچنین املاح موجود در آب شبکه ، سالی یک یا دوبار و یا بیشتر ضروری است.

درپوش محفظه جوش که با 2 عدد پیچ بسته شده باز نموده و حتی الامکان اجرام موجود در داخل محفظه را با کاردک غیر فلزی تمیز تخلیه نمایید سپس منبع جوش را با اسید استیک و یا اسید کلریدریک 10 % پرکنید و اجازه دهید که جرم های موجود در روی المنت ها و جدار منبع جوش کاملا در اسید حل شوند و در صورت نیاز منبع را خالی و اسید 10 % نو را جایگزین نمائید تا جرمگیری کامل شود و این عمل را تا هنگامی که کلیه جرم ها در اسید حل گردند ادامه دهید ، بعد از جرمگیری کامل محفظه دستگاه را با آب معمولی شسته و دستگاه را مجددا راه اندازی نمائید. ( از مرحله 6-2 شروع نمائید)

بعد از روشن نمودن دستگاه اجازه دهید تا آب مقطر حاصله چند دقیقه در ظرفشویی تخلیه شود تا در صورت وجود احتمالی هرگونه اسید در محفظه جوش از تغییر pH آب مقطر جلوگیری نماید.

(( محفظه کندانسور یا آب مقطر نیاز به جرمگیری ندارد. ))

5- نظافت دستگاه

برای نظافت دستگاه بهتر است دو شاخه را از پریز برق خارج کرده و سپس قسمت های بیرونی دستگاه را با پاک کننده های معمولی تمیز نمائید. از فرو بردن دستگاه در آب جدا خودداری کنید.

6- تعمیر و نگهداری

6-1 ) کلید ها در وضعیت روشن است ولی چراغ کلید ها روشن نمیشود:

الف ) پریز مورد استفاده برق ندارد.
ب ) دوشاخه معیوب است باید تعویض شود.
ج) کلید ها خراب است باید تعویض شود.
د) سیم کابل قطع شده باید بررسی شود.
ه) فیوز سوخته یک فیوز نو با مشخصات ذکر شده جایگزین شود.

6-2 ) کلید ها در حالت روشن قرار دارد و دستگاه آلارم میزند و چراغ نشانگر LED روی پنل در وضعیت قرمز قرار دارد :

الف) آب دستگاه کمتر از حد موردنیاز است لطفا مسیر ورود آب سرد به دستگاه را بررسی نمائید.           ب) آب شبکه قطع می باشد.

6-3 ) مقدار بازدهی آب مقطر بطور محسوس کم شده است :

الف) احتمال اشکال در سیستم سیم کشی و برق رسانی وجود دارد.

ب) احتمالا یکی از المنت ها سوخته است که باید توسط بخش سرویس و یا افراد متخصص تعویض شود.

ج) جرم زیادی روی المنت ها رسوب کرده و تبادل حرارتی با کندی انجام میگیرد، باید دستگاه جرم گیری شود .

7- مشخصات عمومی دستگاه

1 ) ابعاد : 41*15*35 سانتیمتر
2 ) وزن خالص: 4600 گرم
3) ولتاژ مورد نیاز: 240-180 ولت متناوب
4) فرکانس : 50 هرتز
5 ) توان : 2000 وات
6 ) جریان : 10 آمپر

 

 

 

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button